Hvad sker der hos Datamanagement SIG'en

Tiden for 2012 udgaven af BE konferencen i Philadelphia nærmer sig med hastige skridt, og det giver anledning til en refleksion over hvad der er sket i tiden siden sidste BE konference. Her tænker jeg ikke kun på software siden af ProjectWise men også på de emner vi har behandlet.
I Datamanagement SIG’en har vi haft besøg af et engelsk firma CAB-i-NET der præsenterede os for deres tegningshåndteringssystem. Dejligt at se hvor langt man kan komme når man ad-hoc udvikler efter kundens behov.

Vi har haft besøg af Torben Klitgaard fra cuneco, der præsenterede os for de projekter dette foretagende skulle til at kaste sig over. Et arbejde der nu har kastet en høringsudgave af nye kodningregler af sig. En afløser for DBK.
Fint besøg fra Bentley i Tyskland er det også blevet til idét vi har fået en demo af Bentley’s facility management system, et produkt som dette kunne en del bygherrer nok godt kunne få gavn af.
Vi har beskæftiget os med software siden af ProjectWise og dets nyheder igennem året. Det vil vi fortsat gøre, men vi vil også forsøge at få mere datahåndtering med.

Der skabes enormt meget data, i vores branche og det er en kunst at håndtere alt dette. Data skal håndteres forskelligt hvorvidt det kun eksisterer i projekt perioden, eller det skal være til rådighed de næste 100 år. Mange gange ser vi at informationsniveauet bliver for højt fordi, ingen rigtigt ved hvad data skal bruges til, hellere for meget end for lyst syntes at være mantraet. Det skal vi i Datamanagement SIG’en kigge nærmere på. Det og meget mere, samt alt det vores medlemmer måtte ønske.

Netværket er vigtigt. I SIG’erne kan vi hjælpe og råde hinanden. Fejl kan evalueres og netop andres erfaringer kan måske redde dine opgaver til en bedre afvikling. Derfor ser vi også gerne et stadigt større engagement, ingen problemer er for små, du har hundreder af eksperter repræsenteret i netværket der kan hjælpe.
Årsmødet er en succes og vi glæder os hvert år til at arrangere et stadigt bedre og bedre årsmøde. Her er der mulighed for at skabe sig et netværk, og også her kan den enkelte SIG formand hjælpe, hvis du ikke lige ved hvem der måtte sidde med de samme udfordringer som dig.
 
En anden event er Bentley’s årsmøde, BE i Philadelphia, her mødes folk fra hele verden med et ønske, at få en nemmere hverdag. Ok det lyder måske lidt for højtravende, men der er lidt sandhed i det. Vi tager til årsmøde for at se nyhederne, der kan hjælpe os til at beslutte hvilken linje vi skal lægge for det kommende år hjemme i egne virksomheder. Skal vi opgradere ?, bytte software ?, skifte software ?, går udviklingen i den retning jeg forventer ?. Få adgang til support og kom af med dine frustrationer. Igen hjælper SIG’erne dig til at skabe den rigtige kontakt.
Vi ses alle til fremtidige årsmøder, BE konferencer, men vigtigst af alt til masser af spændende SIG møder, i alle vertikaler, flere deltagere betyder mere udbytte for alle.
Husk næste Datamanagement SIG møde d. 20 april, det er aldrig for sent.
 
Mange hilsner
Datamanagement SIG'en
 
Månedens Citat:
En bygherre kollega sagde til mig: "Grunden til at vi ikke har digitaliseret vores drift er at vi ikke har kunnet finde rådgivning til det!"